Hoe vind je jouw ideale nieuwe badkamer?

Nieuwe Badkamer

Het aanschaffen van een nieuwe badkamer is zowel een leuk als ingewikkeld proces. Je kunt je badkamer aanpassen naar al jouw wensen en voorkeuren, wat natuurlijk erg fijn is. Aan de andere kant zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden en kan aan een nieuwe badkamer een flink prijskaartje hangen. Waar moet je op letten en wat is er allemaal mogelijk? Hier lees je alles wat je moet weten over het vinden van jouw ideale badkamer.

Stijl

Het uiterlijk van je badkamer is minstens zo belangrijk als de praktische functie ervan. Het is een plek om even helemaal tot rust te kopen en je dag goed te beginnen en af te sluiten. Zorg ervoor dat je van tevoren een goed beeld hebt van de stijl die je terug wil zien in je badkamer. De vloer, kleuren, gordijnen, alles heeft er invloed op. In badkamer vind je vaak wat meer bescheiden kleuren als bruin of grijs, maar wanneer je iets nieuws ontwerpt kan je natuurlijk alles kiezen wat je wil. Wees dus creatief maar zorg wel voor enige vorm van samenhang, dat geeft een wat luxere uitstraling.

Praktische zaken

Bij een badkamer zijn er erg veel praktische zaken waar je aan moet denken. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming laten installeren of kies je voor een radiator? Allebei kan natuurlijk ook. Ook moet je nadenken over de hoeveelheid wasbakken, het plaatsen van kastjes en eventuele handdoekrekjes en kun je kiezen voor een bad, douche of allebei. De plaats van de wc kan ook verschillen, in de badkamer of in een aparte ruimte. Bedenk goed wat je verwacht van de badkamer en of jouw wensen realistisch zijn. De mogelijkheden zijn natuurlijk ook sterk afhankelijk van de grootte van de ruimte en jouw budget. Ga vooral eens naar woonwinkels of blader door tijdschriften om te zien wat er allemaal kan. Zo zijn er bijvoorbeeld al meerdere soorten douches, en kan je kiezen uit honderden lampen. Je zult je waarschijnlijk verbazen over het ruime aanbod, maar wanneer je dichtbij je eigen stijl en wensen blijft zal de beste optie snel duidelijk worden.

Kosten en hoe je ze kunt beperken

Als je niet goed oplet, kunnen de kosten van een nieuwe badkamer snel oplopen. Daarom is het van belang om een duidelijk budget te hebben en je daar ook aan te houden. Je kunt de kosten ook laag houden door te besparen op bepaalde dingen. Vind je de kastjes minder belangrijk? Ga dan voor de goedkoopste versie. Of misschien vind je vloerverwarming niet per sé nodig, neem die dan ook niet. Op die manier kun je je geld uitgeven aan dingen die je wel echt in je badkamer wil hebben. Ook is het handig om bij verschillende bedrijven of winkels offertes aan te vragen. Zo zie je al snel welke bedrijven te veel vragen en welke een meer realistisch bedrag willen hebben. Check wel even of de bedrijven met lage offertes ook echt betrouwbaar zijn en goed werk leveren, goedkoop kan namelijk best eens duurkoop zijn.